4 syytä miksi lähteä ulkomaille töihin

4 syytä miksi lähteä ulkomaille töihin

Moikka 

Täällä kirjoittaa Maisa, Nordic Nanniesin toimistoassistentti. Olen työskennellyt au pairina ja lastenhoitajana neljässä eri maassa.  Minulla on erittäin hyviä kokemuksia kaikista näistä vuosista! Olen oppinut paljon lasten kanssa työskentelystä sekä saanut upeita kokemuksia niin työssä kuin vapaa-ajalla. Mikä parhainta, olen oppinut uusia asioita itsestäni ja siitä, mitä elämässäni haluan tehdä.  

Nyt jaan neljä mielestäni tärkeintä syytä, miksi lähteä työskentelemään ulkomaille, esimerkiksi lastenhoitajana tai au pairina Nordic Nanniesin kautta.  

1. Työkokemus 

Yksi tärkeimmistä syistä mielestäni on työkokemuksen karttuminen.  Uudessa ympäristössä työskentely voi olla aika ajoin haastavaa, mutta erittäin antoisaa ja opettavaista. Lähdin itse ensimmäisen kerran au pairiksi 18-vuotiaana Australiaan, jossa vietin vuoden. Palatessani Suomeen työnantajani arvostivat erittäin paljon kokemustani ulkomailla työskentelystä. Kansainvälisyyttä arvostetaan työssä kuin työssä ja ulkomailta saatu työkokemus voi avata monia ovia myöhemmällä työurallasi.  

2. Kielitaito 

Toinen syy on kielitaidon kehittyminen. Mikään ei ole mielestäni parempi tapa oppia kohdemaan kieltä kuin mennä paikanpäälle ja aloittaa käyttämään kieltä. Kun kuulet kieltä joka paikassa, opit varmasti.   

3. Tutustut uusiin ihmisiin 

Uusiin ihmisiin tutustuminen on mielestäni kaikista tärkein syy, miksi suosittelen jokaista lähtemään ulkomaille työskentelemään. Olen itse saanut parhaat ystäväni ulkomaan ajoiltani, ja olen iloinen siitä, kuinka ihania ihmisiä erilaisista kulttuureista ja taustoista olen tavannut. Olen yhä yhteydessä perheisiin, joissa olen työskennellyt, ja aina tilaisuuden tullen olen käynyt moikkaamassa perheitä ja ystäviäni ympäri maailmaa.  

4. Opit uutta itsestäsi 

Lähtiessäsi pois tutusta ja turvallisesta kotiympäristöstä opit varmasti uusia asioita itsestäsi. Opit huomaamaan, kuinka pärjäät tilanteessa kuin tilanteessa sekä mikä parhainta, saat paljon uusia kokemuksia.  

Ulkomaille töihin lähteminen voi olla jännittävää, mutta suosittelen sitä kaikille. Kokemuksena se on ainutlaatuinen ja opit sellaisia taitoja, joita et Suomessa työskennellessä oppisi.  

Terveisin,  

Maisa  

No Comments

Post A Comment